Yenicami Köyünde hırsızlık

Geçtiğimiz günlerde Oğuz Köylerinden aldığımız hırsızlık haberlerini maalesef köyümüz içinde duyurmak durumundayız Köyümüz eski muhtarı Pirağa KILIÇ’tan aldığımız bilgilere göre kendi evine ve Kadem Ağa UZUNER’in evine hırsızlık maksadıyla girildiği bildirildi. Pirağa KILIÇ Pazartesi günü çarşıya gittiğini bugün Saat: 17.00 sıralarında köydeki evlerine girdiğinde hırsızların banyo penceresindeki korkuluğu kangırtarak eve girdiklerini evin her tarafını karıştırdıktan sonra birşey alamadan ön taraftaki pencereden kaçtıklarını anladığını belirtti.

Hemen durumu jandarmaya bildirdiklerini, ekibin gelerek evinde inceleme yaptığını, bu sırada Hacı Eminu Kadem AĞA’nın evine de girildiği haberi geldiğini belirtti. Buradan da herhangi bir şey almadıklarını belirten KILIÇ hırsızların amacının para, altın veya silah almak olduğunu tahmin ettiklerini; almak isteseler içerde değerli hilti, ispiral vb. eşyaları olduğunu, bunlara dokunmadıklarını söyledi.

Aynı saatlerde jandarmayı arayan Şahmelik Muhtarı Mehmet UZUN’un kendi köylerinde de hırsızlık olayı olduğunu söylemesinin vatandaşlar arasında panik ve tedirginliğe yol açtığı belirtiliyor. Özellikle ıssız ve kimsesiz evlere giren hırsızlar içerde para, altın ve silah türü şeyler aradığından vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

İnceleme için köyümüze gelen Beşikdüzü Jandarma Komutanı Murat Başçavuş geçtiğimiz günlerde birçok köyde evlere girildiğini ve bu evlerin bir kısmından özellikle silah çalındığına dikkati çekerek halkımızı duyarlı davranmaya davet etti. Hırsızların yakalanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını sözlerine ekleyen Murat komutanın köyümüzden ayrıldığı belirtildi.

Site yönetimi olarak bizde vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaları konusunda buradan bilgilendirme gereği hissettik. Burada bir konuya özellikle dikkati çekmekte fayda var. Artık köylülerimizin bir çoğu kışı geçirmek üzere köy dışına çıkarak köydeki evlerini boşaltmaya başladı. Bu da böyle istenmeyen olaylara davetiye çıkarıyor. Köyümüzde yazın 100 hane ikamet etmekteyken ne yazık ki kışın bu sayı 30’lara düşüyor. Vatandaşlarımıza köyü terk etmeyin demiyoruz. Ancak arada bir gelip haber almalarında fayda olacağı kanısındayım. Lütfen şüpheli durumları 156 Jandarma İmdat numarasına bildirin.

www.yenicamikoyu.net

En son Haberler